Промоција монографије о Јеврејском гробљу у Београду

У сарадњи са Заводом за проучавање културног развитка, једном од најугледнијих установа културе у Београду, Јеврејски историјски музеј  је 18. децембра 2018. приредио промоцију књиге  „Споменичко – меморијални комплекс Јеврејског гробља у Београду“. Ауторка је Барбара Панић, мастер историје уметности и кустос нашег Музеја. Ради се о монографији, илустрованој, на српском и енглеском језику, која не само да је високог стручног квалитета, већ је и од велике користи за све оне посетиоце нашег Музеја који се баве материјалном, духовном, па и социјалном културом београдских Јевреја, и шире.

Промо 18. 12. 2018 - ауторкаFOTO naslovna 0

Дан промоције био је веома хладан, тротоари веома клизави, … Али све то није утицало на публику која се, у много већем броју него што смо очекивали, одазвала нашем позиву „тачно у подне“, у Заводу за проучавање културног развитка, у улици Риге од Фере 4. У промоцији су учествовали домаћин и директор Завода, др Вук Вукићевић, проф. Факултета ликовних уметности и рецензент др Никола Шуица, директорка нашег Музеја Војислава Радовановић, и ауторка Барбара Панић која је за ову прилику припремила и видео презентацију материјала коришћеног за књигу.

Промо - говорници и публика Промо - др Вукићевић и др Шуица Промо публика 2 Промо публика

Наш Музеј је срдачно примљен у Заводу и ми се захваљујемо пре свега директору, др  Вуку Вукићевићу, а затим и колегама – Пеђи Пивљанину, Маји Маринковић, Синиши Стефановић – који су се потрудили да организација ове промоције буде одлична.

Промо - ауторка у првом плану