POSETA MATEMATIČKE GIMNAZIJE NAŠEM MUZEJU

Nama u Muzeju zaista je lepo počela 2020. godina: 16. januara bila nam je u poseti Matematička gimnazija! Inicijator ove velike grupne posete je profesor srpskog jezika i književnosti, gospođa Jasmina Ognjenović, koja je zajedno sa pomoćnikom direktora Matematičke gimnazije, gospođom Jasminom Stošić, dovela grupu od oko 25 maturanata. Uz stručno vođenje našeg kustosa, Barbare Panić, maturanti su proveli sat i po vremena u stalnoj izložbenoj postavci upoznajući se sa istorijom i kulturom jevrejske populacije u Srbiji i celoj bivšoj Jugoslaviji.

Kakav je utisak ostavio naš Muzej na ove drage i važne posetioce najbolje pokazuje zajednički komentar učenika i gospođe Stošić upisan u knjigu utisaka: „… Zahvaljujući ljubaznosti direktorke Muzeja Vojislave Radovanović i kustosa Barbare Panić, dobili smo priliku da saznamo najbitnije informacije kojima ne smemo dozvoliti da izblede iz naših sećanja. Obišli smo izuzetno zanimljivu postavku …“

Svakako želimo da organizacija ovakvih poseta pređe „u naviku“ Matematičkoj gimnaziji, i uopšte ne sumnjamo da će se za to postarati preduzimljiva i kreativna profesorka Jasmina Ognjenović.