ПОСЕТА МАТЕМАТИЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ НАШЕМ МУЗЕЈУ

Нама у Музеју заиста је лепо почела 2020. година: 16. јануара била нам је у посети Математичка гимназија! Иницијатор ове велике групне посете је професор српског језика и књижевности, госпођа Јасмина Огњеновић, која је заједно са помоћником директора Математичке гимназије, госпођом Јасмином Стошић, довела групу од око 25 матураната. Уз стручно вођење нашег кустоса, Барбаре Панић, матуранти су провели сат и по времена у сталној изложбеној поставци упознајући се са историјом и културом јеврејске популације у Србији и целој бившој Југославији.

Какав је утисак оставио наш Музеј на ове драге и важне посетиоце најбоље показује заједнички коментар ученика и госпође Стошић уписан у књигу утисака: „… Захваљујући љубазности директорке Музеја Војиславе Радовановић и кустоса Барбаре Панић, добили смо прилику да сазнамо најбитније информације којима не смемо дозволити да избледе из наших сећања. Обишли смо изузетно занимљиву поставку …“

Свакако желимо да организација оваквих посета пређе „у навику“ Математичкој гимназији, и уопште не сумњамо да ће се за то постарати предузимљива и креативна професорка Јасмина Огњеновић.