Изложба у доба короне

Савез јеврејских општина Србије, у чијем саставу је наш Музеј, преселио се (заправо вратио) у своју зграду у улици Кнегиње Љубице 14. То је лепа, импозантна зграда подигнута пре Другог светског рата. Ипак, нешто је недостајало … Музејски „печат“ – предмети који говоре у чију и какву се кућу улази! Идеја је потекла од председника Савеза, Роберта Сабадоша, а ми из Музеја смо са задовољством и уз његову подршку, направили неку врсту продужетка сталне изложбене поставке нашег Музеја који је, из техничких разлога, остао где је и био, у Краља Петра 71А (зграда Јеврејске општине Београд). Све се одвијало током јуна месеца 2020…

Не само да смо радили свој посао који волимо, а који нам је у последњих пар месеци отежан због опаке пандемије, него смо тих неколико дана постављања изложбе у Савезовој згради, заборавили на то. Много су нам помогли наши пријатељи, Рака Леви и Бојан Зорић, и хвала им!

На крају смо „свечано отворили“ изложбу – Роберт нам је приредио славље у кругу нашег колектива.

И тако … Неки су доживљавали „љубав у доба колере“, а неки правили изложбу у доба короне. И једно и друго, на неки начин, спасава.